Menu
Feedback

Veilig Thuis Partnergeweld en Kindermishandeling

Je werkt net bij één van de Veilig Thuis organisaties in Nederland. Je vindt het belangrijk om dit mooie, maar o zo complexe, soms zeer belastende werk goed te doen. Jou drijft het ideaal dat mensen, jong en oud, thuis veilig zijn en dat partnergeweld en kindermishandeling niet meer voorkomen. En als het toch voorkomt, wil jij er alles aan doen om het te stoppen, veiligheid te creëren en de opgelopen schade te herstellen. Jij, met alle collega’s met wie je samenwerkt.

Daarom wil jij je verder ontwikkelen om beter om te gaan met de dilemma’s bij partnergeweld en kindermishandeling. Je wilt de risico’s goed inschatten en de keuzes die je moet maken nog beter onderbouwen. Onze vijfdaagse Veilig Thuis training wil jou in deze ambitie faciliteren.

De training is geaccrediteerd bij het SKJ. Per module krijg je 12 punten in het opleidingstraject jeugdzorgwerker. Volg je de gehele training, dan krijg je 61,8 punten.

Accreditatie

61,8

Vanuit de praktijk

Wij hebben een schat aan kennis en ervaring van specialisten uit de praktijk in deze training samengebracht. Onze trainers zijn zonder uitzondering mensen die jouw werk van binnenuit kennen. Zij snappen wat het werk met je doet.

Casuïstiek

We trainen aan de hand van concrete casuïstiek van Veilig Thuis, waarin je de aangereikte informatie direct toepast. Het programma heeft een sterk interactieve aanpak. Daardoor kun je veel hebben aan kennis en ervaring van de andere deelnemers.

Oefenen

Onze aanpak is erop gericht om jouw gedrag als medewerkers van Veilig Thuis effectiever te maken. Daarom oefen je veel. Je oefent in de omgang met dilemma's die spelen in de bestrijding van partnergeweld en kindermishandeling. Je gaat aan de slag met een gestructureerde manier van risicoweging en leert een methodische aanpak te gebruiken om besluiten te nemen.

Je krijgt ook oefengelegenheid om jouw handelen te verbeteren in voor jou lastige werksituaties.

Modulair

De training Veilig Thuis Partnergeweld en Kindermishandeling is modulair opgebouwd. Er zijn vijf modules van ieder één dag. De vorm is blended: zelftests, literatuur, opdrachten, casuïstiek, reflectie en informatieoverdracht, deels ondersteund door een digitale leeromgeving. De vijf modules zijn:
 • Signalen, risicofactoren en gevolgen van partnergeweld en kindermishandeling
 • Het juridisch kader van Veilig Thuis
 • Triage en advies
 • Onderzoek, rapportage/dossiervorming en positie melders en informanten
 • Veiligheidsplan, hulpverleningsplan en herstelplan
 • Afhankelijk van jouw ervaring kun je een deel of het gehele programma volgen.

  Ben je een ervaren medewerker, dan organiseren wij een korte (telefonische) intake, waarin we bespreken welke modules voor jou relevant zijn.

  Beginnende Veilig Thuis medewerkers adviseren wij alle modules te doen.

  Tijdsinvestering

  Per module moet je rekening houden met één dag training, plus vooraf één tot twee uur zelfstudie.

  In company

  De Veilig Thuis training kan ook in company worden gevolgd. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.
  De kosten van de 'Veilig Thuis Partnergeweld en Kindermishandeling' bedragen € 245,- per module.

  De gehele training kost dus €1.225,-

  Inbegrepen zijn:
 • Arrangementskosten
 • Toegang tot de digitale leeromgeving
 • Overige lesmateriaal
 • De training is vrijgesteld van BTW.

  Anneke Boeser

  Ik heb jarenlang in de jeugdbescherming en de gezondheidszorg gewerkt en weet daarom uit ervaring hoe huiselijk geweld en kindermishandeling je als professional kunnen raken. Ik heb ervaren hoe lastig het is om een gezin in de problemen vrij van oordelen tegemoet te treden en hoe belangrijk het is om ...[ ]

  docent-informatie
  Startdatum Tijd Locatie Prijs Inschrijving
  donderdag 1 februari 2018 Bekijk alle trainingsdagen
  • dag 2: dinsdag 13 februari 2018 hele dag
  • dag 3: dinsdag 6 maart 2018 hele dag
  • dag 4: donderdag 22 maart 2018 hele dag
  • dag 5: donderdag 5 april 2018 hele dag
  hele dag Woerden € 1225,- Open

  Inschrijven  of Meer informatie