Menu
Feedback

Complexe Scheidingen

Als sociaal werker krijg je te maken met complexe scheidingen en strijdende ouders. Het is dan lastig en uitdagend om een neutrale positie in te nemen en te behouden. Het belang van het kind staat voorop, maar ook met ouders en andere betrokkenen dien je rekening te houden.

In deze training leer je hoe je met deze complexiteit omgaat en hoe je je het beste kunt opstellen bij strijdende ouders.

complexe scheidingen

Na het volgen van deze training sta je als jeugdwerker stevig in je schoenen om het gesprek aan te gaan met strijdende ouders en om de probleemsituatie te analyseren. Daarnaast ben je voldoende toegerust om de verschillende fasen van een complexe scheiding te herkennen en om vanuit deze fasen te handelen op een manier die zowel het belang van het kind dient zonder daarbij een van de ouders buitenspel te zetten.

En verder...

  • De jeugdzorgwerker weet wat zijn taken zijn in het werkproces en wanneer ouders verantwoordelijkheid zelf dragen.
  • De jeugdzorgwerker is in staat om de problematiek en strijd die tussen ouders speelt los te koppelen van de daadwerkelijke vraag die zij hebben voor het kind.
 

Tijdsinvestering
Deze cursus vraagt een tijdsinvestering van 2 dagdelen.

In het eerste deel van de dag worden de juridische aspecten besproken waar je mee te maken krijgt bij strijdende ouders waaronder het verschil tussen ouderschap en gezag en hoe een echtscheiding en het ouderschapsplan eruit zien. Vervolgens wordt er stil gestaan bij de verschillende fasen bij een complexe scheiding. Aan de hand van casussen wordt geoefend hoe je als professional de verschillende fasen kunt beoordelen. Vervolgens wordt er gekeken naar de problematiek, valkuilen en probleemsituaties bij scheidingen. De machteloosheid en eigen regie komen daarna aanbod.

In de middag wordt er geoefend om een situatie van escalatie naar de-escalatie om te zetten.

De kosten voor Complexe Scheidingen bedragen € 295,- per deelnemer.

Inbegrepen zijn:
  • Arrangementskosten; koffie, thee en lunch
  • Toegang tot de digitale leeromgeving
  • Overig lesmateriaal
De training is vrijgesteld van BTW.

Elise Sondorp

Tijdens mijn studie rechten en criminologie merkte ik dat het mij veel voldoening geeft om mensen te helpen die in de problemen zitten. En dan vooral jongeren en hun ouders. Het motiveerde mij enorm als zij hun problemen wisten op te lossen en weer met vertrouwen naar de toekomst leerden ...[ ]

docent-informatie
Startdatum
Er is nog een geen startdatum gepland. Je kunt je wel alvast opgeven als geinteresseerde. Dan krijg je een seintje als wij de training in plannen. Geheel vrijblijvend natuurlijk.

Ik ben geïnteresseerd